Over mij

Mijn foto
Ik ben sinds 2002 aan t biken, toen voornamelijk MTB tochten. Maar al snel wou ik meer en meer. In 2004 ben ik mij dan beginnen toeleggen op MTB marathons, zowel in binnen- als buitenland met als resultaat toch wel wat mooie prestaties en een Belgische titel als kers op de taart. Ondertussen heb ik het singlespeeden ontdekt en ook dat virus heeft me te pakken ;-)

zaterdag 29 maart 2008

1ste podiumplaats wegkoers

Geen paniek... k heb mn mountainbike nog niet opgegeven hoor maar we zijn de conditie nog wat aan t opkrikken op de weg.
13/3 een wegkoers gereden in Hamme. We stonden met 94 deelneemsters aan de start. In het begin van de koers regende het al aanvalspogingen maar niemand bleef lang weg. Zelf ook even geprobeerd met een Nederlandse maar na 3/4 ronde werden we terug gegrepen door t peleton. Iets na halfkoers nog ns een poging gedaan. Deze keer waren we met 3, waaronder Chantal Blaak, die uiteindelijk de koers nog zou winnen. Deze poging liep na een ronde ten einde. Met nog 4 rondes te gaan splitste zich dan definitief een groepje van 6 af. Daarna vertrokken er nog 2 rensters maar k was te laat om te reageren. Met nog iets meer dan een ronde af te leggen, heb ik me dan nog met Annick van Leuven kunnen afsplitsen van het peleton waardoor ik uiteindelijk als 10de finishte.

Een week later stond de 2de manche van het kampioenschap vanVlaanderen op het programma. Deze vond plaats in Westkerke. Door de concurrentie van een paar buitenlandse koersen waren er deze keer geen 171 deelneemster maar slechts 43 (!). Heb constant mee vooraan gekoerst. In de voorlaatste ronde wist An de Keyser alleen weg te rijden. Omdat er in t peleton niet werd gereageerd reed zij een mooie voorsprong bij elkaar. In de laatste ronde is het me dan uiteindelijk toch gelukt om het peleton achter te laten en op zoek te gaan naar de koploper. Deze had reeds 30seconden voorsprong. Ben nog even tot op 4 seconden geraakt maar dan waren helaas de krachten al grotendeels op en finishte ik dus als 2de.

maandag 17 maart 2008

koers Wieze en Sart-Tilman







Zondag 9 maart reed ik mn eerste wegkoers (dames) van het jaar. Het was de eerste koers van het "Kampioenschap van Vlaanderen" en er waren maar liefst 200 voorinschrijvingen. Uiteindelijk stonden we aan de start met 171 deelneemsters waaronder ook veel buitenlanders.
Dat gecombineert met het slechte weer ( regen en wind) zorgde er voor dat het een lastig koerske werd met veel valpartijen. Van in de eerste ronde werd het tempo al hoog gelegd om alles uit elkaar te rijden. Goed vooraan zitten was de boodschap en dat is me ook gelukt. Heb n paar keer proberen mee weg te rijden maar helaas... Uiteindelijk ben ik als 17de over de meet gereden.
De week erna werd de conditie getest op de MTB in Sart-Tilman waar trouwens een groot aantal Saeco renners waren. Om de lijn van de vorige week door te trekken hadden we niet echt schitterend weer ( regelmatig regen maar gelukkig niet echt koud). Sinds vorige week ondervonden dat mn start al veel beter is als ik opwarm op de rollen. In de handleiding van mn Tackx staat dat deze ook geschikt is voor de MTB dus gingen we dat ns proberen. Moet wel zeggen dat er bijstond dat je dan best banden met zeer kleine of geen noppen gebruikt maar dat advies heb ik deze keer genegeerd. En iedereen zal het geweten hebben :-) Ja watte wat een lawaai! Maar goede reclame voor de sponsors wat iedereen heeft mn Ridley bikeske en mn saeco kledij gezien. Haha.

En ook deze keer nam ik een goede start. Heb een tijdje mee vooraan blijven rijden bij Tim en Wouter en nog een paar Saeco's (sorry ken alle namen nog niet) maar van t moment dat de zwaardere modder er aan kwam moest ik een gaatje laten. Had gehoopt dat die achter mij direct zouden overnemen maar helaas. Na een stukje asfalt kregen we t eerste groepje terug in t zicht maar dan maakte ik effe een schuiver waardoor ik ze definitief verloor.
Had veel last van de modder in mn ogen ( modder en lenzen is niet zo een goede combinatie). Mn afdalingen moest ik dan ook veel voorzichtiger nemen dan normaal want zag soms bijna niks door mn rechteroog. Maar al bij al ben ik toch content dat ik hier gestart ben. Ben als eerste vrouw gefinisht (18de algem). Teammaatjes Tim en Wouter werden respectievelijk 6de en 8ste. Mn ventje heeft ook meegereden maar heeft in de laatste 5km zn klopke gekregen ( te weinig gegeten!) Jos en Greta hebben er weer voor gezorgd dat alles perfect liep voor en na de koers. En fonske heeft weer voor de fotookes gezorgd en zelf ook nog de 45km gereden




Je kan eens kijken naar deze video van Fons op GarageTV