Over mij

Mijn foto
Ik ben sinds 2002 aan t biken, toen voornamelijk MTB tochten. Maar al snel wou ik meer en meer. In 2004 ben ik mij dan beginnen toeleggen op MTB marathons, zowel in binnen- als buitenland met als resultaat toch wel wat mooie prestaties en een Belgische titel als kers op de taart. Ondertussen heb ik het singlespeeden ontdekt en ook dat virus heeft me te pakken ;-)

vrijdag 25 januari 2013

strandrace Oostende in helse omstandigheden

Ondanks de temperaturen die al een tijdje onder nul bleven en de bijhorende sneeuw en wind had ik echt zin om weer eens te "strandracen".  Voor Egmond had ik al moeten passen door buikgriep dus het kriebelde weer ;-)
Op het laatste moment beslist om alvast zaterdag naar t zeetje te vertrekken. Ik was zo fel aan het twijfelen of het in deze winterse omstandigheden wel doenbaar zou zijn om met super moto banden te rijden. Het verkenningsritje was duidelijk... zeker mn supermoto's...het strand lag er goed bij en zelfs de golfbrekers vormden ook geen probleem. Gerustgesteld kroop ik mn bedje in. s Ochtends was het toch wel andere koek... Het sneeuwde al serieus hard en een witte sneeuwlaag had de wegen al bedekt...aiai. Ik had nog andere banden bij maar ideaal zou het niet zijn om die na  een nieuwe parcourverkenning nog te wisselen en tubless te maken. Het stukje singletrack even verkend en ok het schuift hier en daar een beetje maar ik vond het nog best doenbaar.
De start zelf verliep goed. Het was wel barkoud. Wind tegen en de sneeuw striemt in mn gezicht. Ik denk dat het mn eerste koers ooit geweest is waar ik met een buff voor mn mond gereden heb ;-) Het eerste stuk tot aan het keerpunt in Blankenberge zat ik nog mee in de kopgroep. Op het strand lagen hier en daar opeengewaaide hopen sneeuw. Als je hierdoor moest was het echt wel schuiven en de valpartijen bleven dan ook niet uit. Gelukkig werd ik hiervan deze keer gespaard.Iets voor het keerpunt begonnen de demarrages en werd alles wat uit elkaar getrokken. Inne reed achter me in dezelfde groep en plaatste ook een demarrage aan het keerpunt. Ik ga achter haar aan en dan blokkeert mn linkerpedaal ineens. Wat is dat nu? Ik schiet uit mn pedaal en raak niet terug ingeklikt. Hij zit muurvast. Na wat proberen lukt het me dan toch maar mn voet wordt helemaal mee naar voor getrokken en ik kan nog net rechtblijven. Ineens lukt het dan toch weer. Doeme nu moet ik een serieus gat gaan dichtrijden maar geen paniek want het is na dit stuk nog een hele lus. maar na een tijd weer hetzelfde verhaal. Ik schiet uit mn pedaal en raak er weer niet in. Hij zit weer vast. Een tweetal keer moet ik zelfs rondjes rijden net voor een golfbreker om toch maar ingeklikt te raken alvorens ik die hoge golfbrekers over kan. Na 1 ronde moet ik dus noodgedwongen stoppen want op deze manier kan ik echt niet verder rijden. Mn voet doet ondertussen ook al serieus pijn.


Spijtig maar het is nu niet anders. Ik stond er met een volledig nieuwe beachbike (BMC TE03) die gewoonweg super reed maar ik had mn oude pedalen er terug opgezet ipv nieuwe ( alhoewel die "oude" ook nog geen half jaar oud waren :-/ ) Maar je bent nooit te oud om te leren zeker ;-)